4 начина, по които кожата ни се променя след 50г.

Крем за лице с отрова от змия

Кожата е невероятна!

Най-големият ви орган има много важна роля: той ви предпазва от топлина, студ и наранявания, инфекции и патогени.

С течение на времето,  метаболитните промени и натрупаната експозиция на климатичните промени започват да влиаят кожата, в която живеете.

Как ще се развият тези промени е до голяма степен въпрос на генетика с допълнителни ефекти от околната среда, храненето и избора на начин на живот.

Независимо до колко тези промени ви засягат, грижите за кожата ви стават все по-важни с напредването на възрастта.

По-долу ще изброим четири начина, по които кожата ви се променя с възрастта и как да й осигурите допълнителна любяща грижа сега и през следващите години.

Крем за лице с отрова от змия

1. Кожата ви произвежда по-малко мазнини.

Себумът е веществото произвеждано от кожата ви, което осигурява блясъка на тена ви. Той улавя влагата и осигурява защита срещу замърсителите от околната среда.

Себумът също така съдържа мазнини, които могат да помогнат за предпазване от UV лъчите.

С напредване на възрастта производството на себум намалява. В резултат на това лицето, ръцете и краката ви могат да станат по-сухи. Възможно е да станете по-податливи на слънчевите лъчи.

За да помогнете на кожата си да се чувства по-мека и да предотвратите лющене или сърбеж, хидратирайте по-често и по-дълбоко. Нанасянето на овлажнител, докато кожата ви е все още мокра след душа или ваната задържа повечето влага в нея.

Прилагайте всеки път, когато сте били изложени на сурово време. Препоръчваме да носите със себе си хидратиращ крем като този, за да можете да го използвате, когато кожата ви е суха.

Предлагаме също да не се излагате много на слънце, доколкото е възможно. Когато не можете да стоите далеч от слънцето, вземете предпазни мерки, за да защитите кожата си.

2. Кожата изтънява.

След 20-годишна възраст произвеждаме по-малко колаген  протеинът, който прави кожата ни да изглежда плътна. В резултат на това тя може да изглежда и да се усеща по-тънка и да бъде по-податлива на ожулвания и наранявания.

В същото време хормоналните промени могат да забавят оздравителните процеси на нашето тяло.

Предлагаме ви да защитите кожата си като не се излагате дълго на слънце и я хидратирате добре. Използвайте продукти с безопасни, естествени съставки като пчелен восък и мед, за да се предпазите от суровото време и да предотвратите загубата на влага.

Предлагаме крем със змийска отрова, направен с пчелен восък, пчелно млечице и какаово масло и други изцяло натурални съставки.

Можете също така да използвате и серум за лице. Той ще помогне за възстановяването на увредените кожни клетки и подобряването производството на колаген.

Крем за лице с отрова от змия
Крем за лице с отрова от змия

3. Клетъчният регенерация е по-бавна.

С напредването на възрастта кръвоностната ни система става по-малко ефективна. Това води до по-бавен клетъчен обмен и регенерация, което може да ви накара да чувствате кожата си твърда или груба. Тя  също така ще се възстановява по-бавно от ожулвания или наранявания.

Липсата на сън след 50г. – също може да допринесе за тези процеси. Опитайте се да спите седем до осем часа през нощта, когато е възможно.

За да помогнете на кожата да се регенерира и да се освободи от мъртвите клетки, използвайте пилинг маски като тези.

4. Кожата ви губи еластичност.

Протеинът в кожата ни, отговорен за стегнатостта и еластичността, се нарича еластин. Обикновено тялото ви спира да произвежда еластин по време или около пубертета и това, което остава се разгражда с времето въз основа на генетиката и въздействието на околната среда.

Тъй като еластинът намалява, кожата вече не се „връща” в първоначалната си форма толкова лесно след разтягане, което води до появата на фини линии и бръчки.

Можете да помогнете на кожата си да се адаптира към тези промени, като я предпазите от слънце и замърсяване. Носете шапка или търсете сянка, когато е възможно. Използвайте хидратиращ крем с пчелен восък, за да предпазите кожата си от замърсители във въздуха. И накрая пийте много вода, за да запазите кожата плътна и свежа.

Крем за лице с отрова от змия

Можете също така да приемете фините линии и бръчки като красиви признаци на живот. Помислете как десетилетия усмивки и смях също са довели до тези фини линии – и обичайте всяка една.

Кожата ви промени ли се с възрастта? Как се справяте с тези промени?

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider