10 невероятни факта за Охлювния секрет, които трябва да знаете

Мултимаск крем с екстракт от охлюви

Предполагали ли сте някога, че тези мекотели, които се сервират с билково масло и шардоне, ще ви помогнат да върнете назад часовника на времето? Е, не самите същества – това, което наистина има значение е секрета, който отделят. Продуктите за подмладяване с екстракт от охлюви са топ хит в момента. Преди да се обърнете с отвращение, важно е да знаете повече за това, защо са толкова търсени:

1. Охлювният секрет (или екстракта от охлювен секрет) е богат на хранителни вещества като хиалуронова киселина, гликопротеин, протеогликани и антимикробни и медни пептиди всички, които обикновено се използват в продуктите за красота и са изключително полезни за кожата. Тези вещества помагат на охлюва да се предпазва от увреждане, инфекция, сухота и UV лъчи.

Охлювният секрет съдържа 91-98% вода. Той се филтрира няколко пъти, за да се увеличи концентрацията му и да се осигури чистотата му.

3. Козметичният екстракт от охлюви обикновено се добива от обикновени градински охлюви Cornu Aspersum (по-рано Helix Aspersa) отглеждани в лаборатории или ферми, които се считат за селскостопански вредител.

4. Охлювният ектракт е най-известен със своите анти-ейдж свойства. Стимулира образуването на колаген и еластин, предпазва кожата от свободни радикали, успокоява я, възстановява увредените тъкани и хидратира. Може да се използва за лечение на суха кожа, бръчки и стрии, акне и розацея, възрастови петна, изгаряния, белези и порязвания.

5. Екстрактът от секрета на охлюви се използва широко в продуктите за красота като серуми, маски за лице, овлажнители и кремове. Продуктите всъщност не са толкова лигави и неприятни, както може би си мислите. Повечето от тях имат неутрален вид, мирис и текстура.

6. Охлювните спа центрове са доста популярни в Тайланд и са разпространени също и в други азиатски страни като Япония и Корея. По време на спа процедурите живите охлюви се поставят върху лицето на клиента и се оставят да се плъзгат наоколо.

7. Не се препоръчва използването на живи охлюви от градината в задния двор. Не забравяйте, че охлювите използвани в спа центъра или в продуктите за красота, са специално отглеждани, а слузта на охлюва е професионално пречистена, докато онези в градината ви в задния двор не са.

8. Охлювите първоначално са били предписвани в древна Гърция като локално лечение за намаляване на възпалението и така те започнали да пропълзяват своя път към кремове и еликсири. В Южна Америка работниците във ферми за отглеждане на охлюви забелязали, че ръцете им изглеждат по-млади и по-гладки.

9. Пластичният хирург от парк Авеню д-р Матю Шулман представил “Escarglow Facial” лечение за $ 300, което съчетава екстрак от охлюви с микроигли, за да увеличи бързината на проникване на продукта под кожата.

10. Препоръчително се да нанесете малко количество продукт от охлюв, за да проверите за алергии. Използвайте продукта поне две седмици, за да видите пълните му предимства.

Сега след като вече знаете голяма част от предимствата на охлювния екстракт можете да погледнете тук и да се възползвате от тях на една много достъпна цена с крема на Мултимаск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider