13 съвета при избора на костюм за Halloween

 

Когато става въпрос за избор на костюми за Хелоуин, възможностите са безкрайни. Между разглеждането в местния магазин за костюми и прекаленото търсене в Pinterest, събирайки идеи за домашен уют, изобилието от възможности за избор може да изглежда объркващо. Нека ви помогнем да улесните процеса с тези 13 прости стъпки, така че да сте сигурни, че сте направили правилния избор този Хелоуин.

1. Пазарувайте рано – без значение дали планирате да купите цял костюм или само частичен плюс компоненти и аксесоари, за да направите свой собствен, започнете възможно най-скоро. Никога не знаете дали няма да имате нужда от време за отстраняване на някои неизправности. Цветът може да е последния ви проблем, все ще намерите начин да го съчетаете. Дайте си колкото е възможно повече време, за да се върнете или замените елементи, които са жизненоважни за вашия цялостен вид.

2. Бюджет – Костюмите и аксесоарите за Хелоуин могат рязко да повишат цените си! Преди да сте станали претенциозни и да започнете да залитате по ръчно направени костюми и аксесоари и по висококачествен грим, е добре да определите бюджета си. Можете дори да си направите разбивка колко искате да похарчите за дрехи, перуки, грим и други аксесоари.

3. Стил – Сега можете да започнете да стеснявате кръга на костюмите в зависимост от това с какъв стил искате да се появите. Искате хората да тичат презглава с уплашена физиономия при появяването ви или да се превиват от смях? Искате ли да сте разпознаваеми или да облечете нещо по-рядко? Разберете какъв вид изявление искате да направите и тръгнете от там.

4. Времето – Доверете ни се костюм, който е от много тънък материал или прекалено разголен, ще бъде забавен за точно в първите две минути, ако е студено рискувате да измръзнете и да се простудите. Опитайте се да разберете каква ще е прогнозата за времето и да планирате възможно най-добре облеклото си. Ако ще бъдете на закрито, може да не се налага да се притеснявате за метеорологичните условия.

5. Групов костюм – Има много предимства, да се появите с групов костюм с приятели или семейство. Първо, това е добре за взаимоотношенията ви. Второ,  двама ваши приятели могат да действат като аксесоари, така че не е нужно да се притеснявате прекалено много, за да направите героя си разпознаваем. Трето, ако всички отидете със един и същ костюм, това елиминира много от упоритата работа, без да се прави компромис с цялостното представяне.

6. Костюми за деца и домашни любимци – Ако търсите Хелоуин костюми за деца и домашни любимци, за завършек на груповия си костюм, е добре да знаете. Оставете нещата прости особено, ако вашият домашен любимец е темпераметен или детето ви е склонно да се суети и е претенциозно. Нагръдниците са чудесни за кучетата, докато свободните костюми без ръкави са по-лесни за обличане и събличане за малки деца.

7. Избягвайте дискриминацията – подигравателните костюми за Хелоуин изобщо не са готини. Не разваляйте забавната нощ като нараните на чувствата на някого. Когато избирате костюм не забравяйте, че изобразяването на култури и раси към, които не принадлежите е неудачно. Героите, професиите, историческите фигури и знаменитостите са ОК. Но винаги изобразявайте тези хора с уважение и без да променяте физическите им особености, включително тена на кожата. Бъдете любезни и чувствителни, когато избирате своя костюм за Хелоуин.

8. Ситния шрифт – Ако сте открили своя желан костюм за Хелоуин онлайн, преди да кликнете върху Поръчай сега първо се уверете, че сте прочели всички подробности. Понякога костюмите не отговарят изцяло на описанието и снимката. Те може да не включват всички аксесоари като например: перуката или бижутата. Четенето на ситния шрифт ще ви спести разочарованието. Не се поставяйте в ситуация, в която трябва да се разправяте за липсващи части от поръчката.

9. Размери – Използвайте таблицата с размери, когато избирате костюм онлайн или такъв, който не ви е позволено да пробвате в магазина. Вземете точните си размери, преди да пазарувате, за да изберете правилния размер. Това отново ще ви спести време и ще ви гарантира, че няма да ви се налага да връщате костюм поради неточен размер в последната минута.

10. Пробвайте – Веднага след като получите костюма си от куриера, извадете го от пакета и го пробвайте. Не предполагайте, че всичко ще ви пасне по мярка и  не чакайте до нощта на Хелоуин. Очевидно тогава ще е твърде късно да върнете или замените костюма си. Ще сте разочаровани и без парите похарчени за покупката.

11. Универсалност – Ако планирате да посетите няколко събития за Хелоуин и мислите да купувате повече от един костюм, помислете за закупуването на само на един и промяната му за всяко от тях. Изберете универсален костюм, който лесно може да се променя с подходящия грим и аксесоари.

12. Безопасността на първо място – Ето че вече имате костюма. Той ви става, обичате го и не можете да чакате до нощта на Хелоуин. Но безопасността също е много важна. Трябва да сте сигурни, че можете да се движите адекватно, да виждате и вас да ви виждат. Ако дупките на маската не са достатъчно широки, изрежете ги още малко, за да виждате добре. Накрая, съсредоточете се върху видимостта. Ако вашият костюм е тъмен и ще се разхождате през нощта, вземете фенерче или светлоотразител, така че шофьорите да могат да ви видят, когато пресичате улицата.

13. Генерална репетиция – След като имате всичките елементи на костюма заедно на едно място, не е зле да проверите дали всичко съвпада. Поставете всички части, бижута, перука, грим и т.н. Сега вече сте готови да съберете погледите на всички вечерта на Хелоуин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider