3 Съвета за Грижа за себе си в предизвикателни времена

Мултимаск 3 Съвета за Грижа

Без значение колко разнообразен, радостен и богат е животът ни, всички минаваме през трудни моменти.

Докато животът продължава и ние прекарваме повече време на земята, всички попадаме в ситуации, които ни предизвикват, разтягат ни до границите на нашите предели и ни причиняват стрес.

Можем да изместим фокуса на мислене, за да сведем до минимум стреса в ежедневието, като бъдем благородни, да сме дружелюбни и да създаваме повече радост във всеки един момент, но животът става по-труден така или иначе!

Независимо дали става дума за неприятно събитие като развод, сериозно заболяване или загуба на някой близък – или пък голям преход като преместване, промяна в кариерата или пенсиониране – понякога попадаме в “пропаст”, където животът е просто по-труден от обикновено.

Въпреки че ние се развиваме и помъдряваме през всички тези години, когато сме на пътя на растежа, животът продължава да ни “удря” с нови предизвикателства. Не винаги знаем как да се справим с тях!

Когато животът ни създава предизвикателства, е по-важно от обичайното да се грижим за себе си … и все пак, това обикновено е най-трудното време да си спомним да го правим.

И така, какво можете да направите? Ето няколко неща, които намерихме за полезни в грижата за себе си, когато животът стане предизвикателен.

Мултимаск 3 Съвета за Грижа

Нещо е по-добро от нищо.

Ако се грижите за близък човек, който е болен, или сте в положение да се сблъскате с друга стресова житейска ситуация, може да нямате време да поддържате обичайните си процедури за собствената си грижа. Може да пропуснете ежедневно упражнение или медитация или просто времето за себе си, в което да поддържате енергиен баланс.

Но имайте предвид: да правите нещо е по-добре, отколкото нищо. Поддържането на по-малка, постижима версия на тези рутинни процедури в грижата за себе си е по-добре, отколкото спиране изобщо.

Казвате, че обикновено спортувате 40 минути сутрин, четири дни в седмицата, а това е напълно невъзможно в момента.

Това не означава, че трябва да се откажете от всичко. Опитайте се да излезете от дома си на 15-минутна разходка или бягане, когато можете да ги “откраднете”. Дори и да правите това няколко пъти седмично, ще ви помогне да се чувствате по-добре.

Или ако желаете тихо време (или просто умствена почивка), излизайте сами, когато можете. Например, пазарувайте сами или пийте сутрешното си кафе в кафене, вместо в дома си.

Обадете се на приятели, на които можете да разчитате.

Когато съм насред труден период, съм склонен да се отчуждя и да се съсредоточа върху преминаването му. Изглежда като лукс да отделите време да се обадите на приятел.

Но установявам, че когато го направя, той ме зарежда положително. Имам повече енергия, за да се погрижа за предизвикателствата – стига да е някой, който ме подкрепя.

Сега не е време за социални задължения или да се опитвате да изградите нови приятелства. Време е да достигнете и да се свържете с хората, които ви подкрепят дълбоко и без усложнения.

Помолете ги за това, от което се нуждаете – дали това помощ за логистика, морална подкрепа, компания или просто да се смеете, за да разведрите обстановката.

 

Не изоставяйте рутинната грижа за кожата и тялото.

Знам. Това може да звучи нелепо.

Преживявам огромна житейска промяна … защо да мисля за кожата си? Често откриваме, че грижата за кожата е първата, от която се откаваме когато нещата излязат извън контрол.

Но онези бързи процедури на кожата – които отнемат три до пет минути! – са един от най-лесните начини да се погрижите отново за себе си, дори когато нещата са напълно трагични.

Като отделите няколко минути, за да направите нещо за себе си, от което се чувствате добре, това може да намали напрежението и да ви помогне да се успокоите.

Мултимаск околоочен крем

Или още по-добре е да превърнете тези няколко минути във внимателен, редовен ритуал за грижа за себе си. Вместо само да мацнете от хидратиращия крем, отделете допълнителен момент, масажирайте го и кажете нещо добро за себе си в огледалото. Само това малко действие може да ви ободри и да ви помогне да си върнете настроението, докато се справяте с житейските предизвикателства.

Кажете ни: Правите ли вече така, когато времената станат трудни? Вдъхновени ли сте да опитате? Както винаги, ще се радваме да чуем от вас какво мислите!

 

От Дани

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Едно мнение относно “3 Съвета за Грижа за себе си в предизвикателни времена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider