4 начина, по които кожата ни се променя след 50г.

Крем за лице с отрова от змия

Кожата е невероятна!

Най-големият ви орган има много важна роля: той ви предпазва от топлина, студ и наранявания, инфекции и патогени.

С течение на времето,  метаболитните промени и натрупаната експозиция на климатичните промени започват да влиаят кожата, в която живеете.

Как ще се развият тези промени е до голяма степен въпрос на генетика с допълнителни ефекти от околната среда, храненето и избора на начин на живот.

Независимо до колко тези промени ви засягат, грижите за кожата ви стават все по-важни с напредването на възрастта.

По-долу ще изброим четири начина, по които кожата ви се променя с възрастта и как да й осигурите допълнителна любяща грижа сега и през следващите години.

Мултимаск крем с екстракт от Охлюви
Мултимаск крем с екстракт от Охлюви

1. Кожата ви произвежда по-малко мазнини.

Себумът е веществото произвеждано от кожата ви, което осигурява блясъка на тена ви. Той улавя влагата и осигурява защита срещу замърсителите от околната среда.

Себумът също така съдържа мазнини, които могат да помогнат за предпазване от UV лъчите.

С напредване на възрастта производството на себум намалява. В резултат на това лицето, ръцете и краката ви могат да станат по-сухи. Възможно е да станете по-податливи на слънчевите лъчи.

За да помогнете на кожата си да се чувства по-мека и да предотвратите лющене или сърбеж, хидратирайте по-често и по-дълбоко. Нанасянето на овлажнител, докато кожата ви е все още мокра след душа или ваната задържа повечето влага в нея.

Прилагайте всеки път, когато сте били изложени на сурово време. Препоръчваме да носите със себе си хидратиращ крем като този, за да можете да го използвате, когато кожата ви е суха.

Предлагаме също да не се излагате много на слънце, доколкото е възможно. Когато не можете да стоите далеч от слънцето, вземете предпазни мерки, за да защитите кожата си.

2. Кожата изтънява.

След 20-годишна възраст произвеждаме по-малко колаген  протеинът, който прави кожата ни да изглежда плътна. В резултат на това тя може да изглежда и да се усеща по-тънка и да бъде по-податлива на ожулвания и наранявания.

В същото време хормоналните промени могат да забавят оздравителните процеси на нашето тяло.

Предлагаме ви да защитите кожата си като не се излагате дълго на слънце и я хидратирате добре. Използвайте продукти с безопасни, естествени съставки като пчелен восък и мед, за да се предпазите от суровото време и да предотвратите загубата на влага.

Предлагаме крем със змийска отрова, направен с пчелен восък, пчелно млечице и какаово масло и други изцяло натурални съставки.

Можете също така да използвате и серум за лице. Той ще помогне за възстановяването на увредените кожни клетки и подобряването производството на колаген.

Мултимаск крем с пчелна отрова
Мултимаск крем с екстракт от Охлюви
Крем за лице с отрова от змия

3. Клетъчният регенерация е по-бавна.

С напредването на възрастта кръвоностната ни система става по-малко ефективна. Това води до по-бавен клетъчен обмен и регенерация, което може да ви накара да чувствате кожата си твърда или груба. Тя  също така ще се възстановява по-бавно от ожулвания или наранявания.

Липсата на сън след 50г. – също може да допринесе за тези процеси. Опитайте се да спите седем до осем часа през нощта, когато е възможно.

За да помогнете на кожата да се регенерира и да се освободи от мъртвите клетки, използвайте пилинг маски като тези.

4. Кожата ви губи еластичност.

Протеинът в кожата ни, отговорен за стегнатостта и еластичността, се нарича еластин. Обикновено тялото ви спира да произвежда еластин по време или около пубертета и това, което остава се разгражда с времето въз основа на генетиката и въздействието на околната среда.

Тъй като еластинът намалява, кожата вече не се „връща” в първоначалната си форма толкова лесно след разтягане, което води до появата на фини линии и бръчки.

Можете да помогнете на кожата си да се адаптира към тези промени, като я предпазите от слънце и замърсяване. Носете шапка или търсете сянка, когато е възможно. Използвайте хидратиращ крем с пчелен восък, за да предпазите кожата си от замърсители във въздуха. И накрая пийте много вода, за да запазите кожата плътна и свежа.

Крем за лице с отрова от змия

Можете също така да приемете фините линии и бръчки като красиви признаци на живот. Помислете как десетилетия усмивки и смях също са довели до тези фини линии – и обичайте всяка една.

Кожата ви промени ли се с възрастта? Как се справяте с тези промени?

ЖЕНИ
Изчерпан
54.00 лв.

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider