За пилинг маските и тена през лятото

Ще повлияе ли използването на пилинг маски на така желания и сексапилен бронзов тен или напротив?

Ексфолирането на кожата е една от най-желаните процедури, разпространена сред всички жени, спомага за нейното дълбоко почистване, тъй като премахва най-горния слой мъртви клетки. Освен това, почистването с пилинг маски, омекотява кожата и премахва успешно черните точки. А дали заедно с тях ще махне и тена ви – отговорът е НЕ. Това е един мит, който безпричинно живее в съзнанието на повечето дами.

Защо ексфолирането е толкова важно през лятото?

През лятото кожата на лицето е изложена на различни вредни влияния – слънцето, сухият въздух, вятърът и други атмосферни фактори влияят отрицателно върху нея. Жегата и силното слънце често са основните причинители на отделянето на по-големи количества себум и по този начин порите се запушва по бързо.

Кога трябва да ексфолираме кожата?

Желателно е да ексфолирате от 1 до 2 пъти седмично. Толкова пъти е достатъчно, за да се радвате на красива и мека кожа без да загубите тена си.

Ето и 3 довода, с които се надяваме да те убедим, колко е важно да ексфолираш и да превърнеш това в навик.

1 Твоята кожа ще стане все по-мека

Редовното ексфолиране на кожата ти помага да подобриш състоянието й, нейната гладкост и еластичност.

2 Тонът на кожата ти ще се изравни

При премахването на горния слой мъртвите клетки се появяват новите, което ще изравни тена на лицето, кожата ще стане по-свежа, матирана и гладка. Ексфолирането е твой приятел при опитите да изравниш тена си.

3 Продуктите ти за лице ще работят по-добре

Бюти продуктите, които използваш ще действат още повече и в по-голяма дълбочина. Отново причината е премахването на мъртвите клетки и успокояването на кожата и порите. След ексфолиране с пилинг маска, кожата е максимално чиста и тогава е перфектният момент за нанасяне на любимия крем за лице.

В заключение можем да кажем, че употребата на пилинг маски за почистване на лице няма да ви лиши от летния тен, а дори напротив ще ви помогне да го запазите и направите по-равномерен.

 

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider