Хората са обсебени от хайвера в продуктите си за красота – Ето защо

Какво мислите за тази рибна тенденция?

Може да мислите за хайвера като скъп деликатес за богатите и известни. Но знаете ли, че хайверът всъщност има големи ползи за красотата?

Не се притеснявайте, не ви казваме да поставяте яйца от сурова риба на лицето си (въпреки че някои СПА центрове предлагат точно това!). Ползите идват от екстракта от хайвер, казва дерматологът Мишел Хенри, М.Д., обикновено от яйца от есетра, въпреки че отбелязва, че някои компании могат да използват екстракти от други сортове риба. Тези продукти може и да не са евтини, но пък за сметка на това, продукти съдържащи екстракт от хайвер могат да ви донесат прекрасни резултати.

Ето някои ползи, които можете да очаквате от използването на продукти с екстракт от хайвер:

Минимизирани фини линии

Кое е най-доброто предимство на Хайвера? Неговите свойства против стареене. “Екстрактът от хайвер има антиоксидантни свойства, за да предпази кожата от опасни UVA и UVB лъчи”, обяснява Хенри. “По този начин помага да се предотврати разграждането на колаген и еластин.” Това прави чудеса за намаляване на появата на бръчки.

Хидратирана и освежава кожата

“Екстрактът от хайвер може да бъде доста хидратиращ”, казва Хенри. Той съдържа хидратиращи елементи като мастни киселини омега-3 и омега-6. “Омега-3 и омега-6 играят важна роля за цялостта и за бариерната функция на кожата”, казва тя. Те осигуряват влага и оставят красив блясък, което прави кожата по-сияйна и млада.

Търсите най-добрата грижа за кожата? Мултимаск се ангажира да помогне на своите клиенти да намерят – и да създадат – най-добрата грижа за тяхния индивидуален тип кожа, със загриженост и въз основа на вашите предпочитания за съставките. Вижте повече, като посетите магазина ни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider