Ефективен анти-ейджър ли е Пчелната отрова?

Пчелната отрова се е превърнала в много популярно алтернативно лечение против  процесите на стареене, след като херцогинята на Корнуол открито признава нейните резултати още през 2010 г. Тя отново придобива популярност благодарение на интервюто на Гуинет Полтроу от 2016 г., където споменава, че е опитала “апитерапия” или терапия с пчелни ужилвания.

Мултимаск Ефективен анти-ейджър ли е Пчелната отроваПрез 2010 г., все още имаше малко изследвания, за да се подкрепи ефективността й. “The Daily Mail” обаче беше публикувал материали на тази тема, които се явяваха достатъчно доказателство за анти-ейдж действието на пчелната отрова: За херцогинята се знае, че тя е била дългогодишна пушачка и любителка на солариума поради, което е изгубила доста от еластичността и мекотата на  кожата си. Пчелната отрова се явила за нея като магичен трик, който да й върне гладката кожа и равния тен.

Какво точно прави пчелната отрова за кожата? Днес решихме да споделим с вас едно изследване. Преди да започнем искаме само да кажем, че това изследване е направено с истински хора. Не е тест с животни и резултатите са реални.

Изследването е от 2015 г. и включва “общо 22 здрави южнокорейски жени на възраст между 30 и 49 години”, които са прилагали серум от отровата на пчела върху кожата на лицето си два пъти дневно сутрин и вечер в продължение на 12 седмици. Клиничните оценки са направени на база седмица 0 (изходно ниво), 4, 8 и 12 седмици, по следния начин: една визуална оценка на дерматолога, снимки и анализ (преди и след), които са използвани за оценка в промените на кожата.

От самооценката на участниците в края на 12-та седмица 55% от жените посочват, че пчелният серум предотвратява появата на фини бръчки и прави кожата им да изглежда по-здрава и по-млада. 41% казват, че е намалил чувствително фините бръчки. Около 40-45% казват, че подобрява текстурата, мекотата и влажността на кожата им.

Звучи страхотно, нали ?!

Ако се обърнем към “библията” за красота Allure, те споделят цитат от интервюто си с д-р Граф:

Д-р. Граф казва, че мелитина, активното вещество в отровата на пчелите, има антибактериални и противовъзпалителни свойства и може да стимулира имунната система. Тъй като отровата е анафилактична, тя временно отпуска мускулите на лицето и подобрява кръвообращението – всичко това допринася за по-стегната кожа.

Това, което знаем със сигурност е, че пчелната отрова помага за изглаждането на фините бръчки, когато се използва всеки ден в продължение на поне 12 седмици.

Най често използваните продукти съдържащи пчелна отрова са анти-ейдж кремовете за лице, които набират все повече популярност. Със сигурност вече ти е станало интересно и за това ти предлагаме да хвърлиш едно око на крема с екстракт от отрова на пчела тук.

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider