Ползи на крема с екстракт от охлюви

Ползи на крема с екстракт от охлюви

Мултимаск крем с екстракт от охлюви

 

Крема за лице с екстракт от охлюви е извлечен от охлюви… не е толкова просто. Това е слузта или секрециите, които охлюва оставя, докато се движи. Да, има явен “лигав” фактор в този продукт, но използването на крем с екстракт от слузта на охлюви е полезно за кожата. Скролнете по-надолу, за да научите повече.

Човекът винаги се е стремял да подобри условията на живот и социалния си статус. Заедно със здравето, богатството и технологиите, арената на красотата и продуктите използвани за поддържане на красив външен вид е друго конкурентно и постоянно развиващо се поле. Клеопатра използва глина, мляко и мед, за да запази бляскавия си тен. Мери, царицата на шотландците се къпе във вино, за да запази кожата си блестяща и млада. Катрина де Медичи използва гълъби за регенерация на кожата си. И така тенденцията да се изпробват най-невероятни неща върху лицето в стремежа си да продължат да изглеждат красиво си е проправил своя път към 21-ви век. Най-новото и привидно най-великото откритие … чакайте … кремът от охлюви!

Скромният градински охлюв Helix Aspersa, се намира в повечето градини и не е само един мазен охлюв, но също така има много интересни приложения. Във Франция подобни охлюви са кулинарен деликатес. Но напоследък този охлюв се използва при производството на крем. Как? Слузестата, лепкава пътека, която тези охлюви оставят, докато пълзят наоколо е основната съставка на крема от охлюви. Охлювът може да пълзи по остра повърхност като ръба на ножа и няма да усеща нищо и това се дължи на секрета, който отделя при движение. Хипократ, бащата на медицината, експериментира със серум от охлюви и мляко като средство за лекуване на кожни обриви и сърбежи. В Латино-американската общност, кремът с ексракт от охлюви е известен като “de caracol” и е високо ценен козметичен продукт за всякакви проблеми свързани с кожата. В тази статия ще ви запознаем с предимствата му при употребата против стрии, белези и т.н… ще ги намерите изброени по-долу.

Какви са ползите от крема с екстракт от охлюви?

Може да се използва при възпаление на кожата, зачервяване, одрасквания и участъци от кожата с леки раздразнения. За проблеми с раздразнение, кремът от охлюви действа успокояващо, охлаждащо, овлажнява и почиства възпалената област на кожата. Успокоява зачервяването и намалява отока. Той е ефективен дори и при премахването на кожни петна след изчезването на обрива.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Полезен при кожни дефекти

Ако имаше списък с омразни козметични проблеми, дефектите и белезите по кожата ще бъдат едни от най-споменаваните. Кремът за охлюви може да направи чудеса в тази насока. Той се просмуква в кожата ви и стимулира естествените лечебни свойства. Засегнатите клетки са въстановени и тялото отново се опитва да поправи повредената зона. По-долу са изброени някои кожни петна срещу, които кремът от охлюви е ефективен:

  • Стрии от бременност или от загуба на тегло могат да бъдат отстранени или поне тяхната степен намалена чрез редовно приложение на крем върху кожата.
  • Кремът за охлюви е много ефективен срещу проникването на UV-лъчи в кожата, което образува слънчеви петна.
  • Акнето се появява поради натрупване на мръсотия и бактерии, които запушват порите на кожата. Кремът за охлюви може да помогне на кожата да освободи такива вредни микроби и да отвори порите.
  • Всеки вид белези на кожата под формата на келоиди, родилни белези, белези от акне могат да бъдат сведени до минимум или напълно премахнати с прилагането на крем от охлюви.

Рани по кожата

Нарязванията, натъртванията и изгорената кожа отнемат време, за да се лекуват и могат да бъдат доста болезнени и чувствителни. Охлювният крем има противовъзпалителен ефект върху такива рани и намалява болката и размерите на подутата плътна плът. Той може да се използва локално, която да се прилага при изгаряния на кожата, тъй като помага при лечебния процес.

Ефективна хидратация

Като овлажнител кремът за охлюви не е нито прекалено мазен, нито прекалено сух. Независимо дали имате суха, люспеста кожа или просто търсите крем за след баня, кремът от охлюви е перфектно решение. Той възстановява кожата, така че тя остава с блестящ, младежки тон. Сухите клетки, които могат да бъдат увредени се реновират и се стимулира разтеж на нова кожа. Дори се твърди, че е силен анти-бръчков агент. Той помага за намаляване на ефектите от възрастта върху кожата, като увеличава производството на колаген и еластин, 2 от важните естествени съставки необходими на човешката кожа.

Лесен и удобен за употреба

Не остава мазен върху кожата така, че можете да прилагате грим или слънцезащитни продукти веднага след като сте използвали крема. Той бързо се абсорбира от кожата и не оставя лепкави следи по лицето. Не оцветява дрехите или друго, което влиза в контакт с него и няма да реагира неблагоприятно на слънчевата светлина.

Натурални съставки

Някои продукти за красота имат достатъчно химикали дори за почистване на тоалетната! Въпреки че краткосрочната употреба изглежда безобидна, в дългосрочен план кожата ви бавно се разгражда с използването на химикали. Крема от охлюви съдържа напълно естествено вещество извлечено от секрета на охлюва, а не плътта на животното. Той се състои предимно от екстракт от охлюв и малък процент от химическия му състав са различни необходими съставки, които помагат да се направи чист и филтриран. Първоначално кремът се е получавал чрез раздробяване на охлюва и филтриране на слузта, но сега вече охлювът се стимулира механично да секретира серума без жестокост и след това пуска отново. Това е начин, който не е жесток към животните.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Кремът от охлюви като продукт за красота, е познат отдавна особено в Южна Америка, но наскоро се появи под светлината на прожекторите в цял свят. Учените оспорват твърденията за високата ефективност на този крем при решаване на проблемите в грижата за кожата като посочват, че няма убедителни доказателства. Но обществеността изглежда е доволна от резултатите, които постига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider