Керамиди (церамиди, серамиди)…. какво е това?

Мултимаск кремиди, церамиди

Какви ли са тези вещества — керамиди, и вярно ли е, че те чудотворно влияят върху състоянието на нашата кожа?

Керамидите са важен компонент на ненаситените мастни киселини, изработени от нашият организъм. Заедно с другите вещества те предпазват кожата от въздействието на вредните фактори на околната среда, алергени и токсични вещества.

При техният недостиг естествената защитна бариера на кожата се нарушава, и резултатът не ни кара да чакаме дълго: кожата се лющи, раздразнена е, остро реагира на слънце, както и на студ.
Такива козметични средства с керамиди са най-необходими на жени с чувствителна кожа, която страда от резките промени на температурата и лошо понася други козметични средства.

Керамидите се получават по различни начини: синтезират или отделят от тъканта от животински произход. Днес предпочитането се отдава на синтетичните керамиди. Но във всеки случай тези козметични компоненти — са едни от най-скъпите, затова крем или маска с истински керамиди не може да струва евтино.
Керамид или церамид — един от липидите (или мазнини, за по-лесно), които помагат да се задържи влага в кожата. С времето кожата губи способността да произвежда керамиди самостоятелно в достатъчно количество. Можем да помогнем, като в своята грижа за кожата добавим средства с керамиди.

Как керамидите помагат на кожата и защо са ни нужни?

Керамидите са един от най-важните компоненти в структурата на горният слой на кожата. Те задържат по местата си клетките от горният слой на кожата, действайки като клей, предпазват кожата от външни дразнители, бактерии и вируси. Освен това те «притеглят» и задържат влага в кожата, не позволяват на кожата да изсъхва и преждевременно да остарява.

Загубата и недостигът на керамидите прави кожата суха и склонна към раздразнения, защитните функции на кожата се нарушават и ние получаваме алергични реакции, чувствителност, лющене. Постепенно керамидите в кожата стават все по-малко и по-малко. Към 60 годишна възраст кожата на човека става примерно с 30% по-тънка.

Мултимаск керамиди, церамиди

Всички тези изводи са направени на основание на изследванията и козметичната индустрия вече отдавна е взела керамидите на своето въоръжение.

Ако имате склонна към раздразнения, лющене и сухота кожа или просто искате да отсрочите признаците на стареене, тогава може да пробвате да включите в своята грижа средство с керамиди.

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider