Крем Бариера с Botulife

Един от характерните признаци на стареене на кожата е увеличаването на бръчките по лицето.

Това се случва по естествен път с напредване на възрастта. Съществуват и други вторични фактори, които могат да причинят образуване на бръчки по лицето като силата на гравитацията, постоянното повтаряне на движения дължащи се на свиване на мускулите на лицето и продължително притискане на кожата на лицето (напр. по време на сън).

Крем “БАРИЕРА” с Botulife се основава на “Esapeptide-3, идеалният отговор за борба в образуването на бръчки, независимо от тяхната природа.

Молекулярният механизъм участващ в стареенето на кожата, е пряко свързан с промените в конформацията на тройната спирала на колагена, с разпадането на еластиновите полипептиди и с разграждането на обвивката на липидната матрица на кожата.

Неотдавна беше демонстрирано, че тези конформационни и липидни промени могат да бъдат значително избегнати чрез модулиране на SNARE (SNAp Рецептор) комплекс, трикомпонентен комплекс образуван от VAMP, Sintaxin и SNAp-25 протеини (Synaptosial Associated Protein), който се намесва в процеса на закрепване, сливане и екзоцитоза на везикули носещи невротрансмитери.

Когато комплексът SNARE е леко дестабилизиран, везикулите не могат да закрепят и освободят ефективно невротрансмитерите и следователно мускулите, които обикновено се свиват, когато приемат невротрансмитери освободени от везикулите смекчават тези контракции, като предотвратяват и намаляват образуването на бръчки. Освен това ясно е показано, че свръхпродукцията на катехоламини също е отговорна за образуването на бръчки и фини линии и може да бъде избегната от синтетични пептиди с къса верига.

От тези съображения възниква идеята да се предотврати появата на признаци на време върху лицето като се осигури на кожата аналогичен хексапептид, който допринася за модулирането на SNARE комплекс.

Esapeptide-3 извършва двойно действие върху кожата на лицето:

– намалява дълбочината на бръчките на лицето причинени от свиването на мускулите на лицето, особено на челото и около очите

– предотвратява стареенето на кожата предизвикано от повторни движения причинени от прекомерно отделяне на катехоламини.

Оставя кожата хидратирана, тонизирана, спокойна и гладка. Не съдържа никакви токсини

Забележка: Резултатите могат да варират от човек на човек и не са гарантирани!

Купи сега

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider