Допускаме ли грешки при нанасяне на околоочен крем

Когато се грижим за една от най-деликатните области на лицето е необходимо да подхождаме с двойно повече внимание, а редовното използване на околоочен крем е от огромно значение.

Появата на фини бръчици и тъмни кръгове под очите обикновено е характерно жените над 45 години, но от този проблем не са застраховани и момичетата и младите жени.

Стресът, недоспиването, преумората влияят зле на кожата около очите. А всичко това се изразява в торбички под очите и преждевременни бръчки, които не могат да се скрият и с най-скъпия фон-дьо-тен.

Не забравяйте, че кожата около очите е много тънка и деликатна. Освен всичко това тя има и съвсем различна физиология.

При нея за за разлика от другите част на лицето липсва последния слой подкожни мастни клетки, няма и потни жлези. Това е причината да се използва специален крем, съвсем различен от този, който се използва за лицето.

Случвало ли ви се е да си купите скъп околоочен крем, а ползата е била нулева?

И убедени ли сте, че проблемът е в продукта? Козметиците твърдят, че над 90% от проблемите, които се появяват следствие нанасяне на околоочен крем, са свързани с с неправилното поставяне и слагането на прекомерно количество. Би било добре да знаете, че ако не се нанася както е указано, кремът за очи може да навреди, вместо да помогне.

Ако искате можете да пробвате тези съвети, за да нямате проблеми след това. Следвайте изброените стъпки и се радвайте на ефекта, който ще се получи.

1. Мийте винаги ръцете преди да докосвате лицето си! Хигиената е от съществено значение.

2. Когато пристъпите към нанасяне на крема за очи нека движенията ви бъдат плавни и нежни, с леки потупвания на безименния пръст. В тази деликатна зона трябва да се прилага минимален натиск.

3. Голяма част от жените поставят околоoчния крем само под очите, но истината е, че той трябва да се нанася и също така и в зоните под веждите, както и от двете страни на очите. Целта е да се постигне максимална хидратация.

4. Абсолютно в никакъв случай не нанасяйте околоочен крем върху клепачите!

5. Използвайте съвсем малко количество крем!

6. Околоочните кремове са различни. Жените обикновено посещават магазина и гледат първо марката, после цената на крема. Но на първо място трябва да разберете от какво има нужда и какви са проблемите на вашата кожа и едва след това да решите кой крем да си купите.

7. Околоочните кремове , които се разпространяват в търговската мрежа са изключително много на вид. Цента им варира 5 до 150 лева. Не се заблуждавайте по цената. Не винаги скъпото е най-удачният избор. Най-полезният за вас продукт е този, който ви кара да изглеждате отпочинали дори и след недоспиване, стрес и преумора и придава блясък и сияние на кожата ви.

Разгледайте нашите предложения за околоочна грижа

ОКОЛООЧЕН КРЕМ С Q10

КУПИ СЕГА

ОКОЛООЧЕН КОМПЛЕКТ

КУПИ СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider