Как да бъдеш красива

11 наистина Ужасни съвета за красота от 19-ти век

Много неща са се променили от 19-ти век., когато Баркъм Бъроуз написа своята Енциклопедия на изумителни факти и полезна информация през 1889 г., той посветил цяла глава на “тайните на красотата”. Да цитираме Бъроуз: “Ако жените трябва да привличат, контролират, управляват, повлияват и запазват обожанието на съпрузи, бащи, братя, любовници или дори братовчеди, те трябва да изглеждат красиви по всяко време”. Ето 11 от неговите съвета за това.

 

1. Къпете се честичко…

Най-малко веднъж седмично, но ако е възможно една дама трябва да “поне три пъти седмично да се потопя във ваната или да се мие с напоена гъба.”

2. … решение за чистота у дома.

Какво е по-добро от сапуна? Амонякa. “Всяка дама, която някога се е докоснала до неговата сила, никога няма да остане без него.” Само едно нещо в банята работи и това е амонячния сапун, той ще почисти порите, “така, както би го направила белината”.

3. Мийте очите си …

Нищо не е толкова привлекателно като блестящите очи. Най-добрият начин да постигнете това е чрез “натъркването на сапун в тях”. Ако това не е вашият стил, капка парфюм в очите е разумна алтернатива. За един ярък и блестящ поглед без изгаряне, “6 капки уиски или същото количество одеколон” са също толкова ефективни.

4. … но не мийте косата си.

Водата е “вредна” за косата. Вместо това, изтрийте “праха от предишния ден” с кърпа. Можете също така да си решете косата по време на всяка по-дълга почивка през деня. 30 минути е добре като време за ресане на косата.

5. И никога, никога не мийте лицето си.

Просто натъркайте кожата с “мехлем от глицерин” и “подсушете със суха козя кожа или памучна фланела”. Една “красива дама” буди възхищение, когато “не е мила лицето си в продължение на три години, но винаги е с чиста, розова, сладка и приятна за целуване кожа на лицето.”

6. И не се опитвайте въобще да миете ръцете си.

Една добре поддържана ръка е мека, бледа и наистина много мръсна. Както за лицето и тук трябва да се използва мехлем и памучна фланела и ръкавици, когато се къпете. (Бъроуз отбелязва, че “десетки жени” с великолепни ръце “не са ги топват във вода дори веднъж месечно.”)

7. Стойте гола до прозореца всеки ден.

Това също така се нарича парна баня, което е различен вид баня от споменатата по-горе с амоняк, и е по-вероятно да привлече вниманието на нежеланите погледи. За да вземе подходяща парна баня, “дамата се съблича и сяда до прозореца като поема топлите лъчи на слънцето.” Ако сте темперамента и не можете да стоите дълго на едно място се препоръчва да танцувате. Добрата парна баня е с продължителност поне един час.

8. Тежък грим на очите.

Нищо не казва “красива дама” така, както изрисуваните очи. Правилното решение е “две капки от азотен оксид на живак, смесени с една лъжичка свинска мас”. При липсата на тези компоненти, една жена може да използва приятния ефект на “фиба, натъркана със сажди.”

10. Засмукване!

Приятните устни са от съществено значение за превъзходството на жената. Колкото е възможно по-рано, едно момиче трябва да започне да мисли за формата на устните си и как може да я подобри. Тънките устни “лесно се променят чрез засмукване”, което “привлича кръвта към повърхността” и с течение на времето осигурява “постоянно удебеляване”. Дебелите устни “могат да се намалят чрез компресия.” Няма указания за тази процедура.

11. И гледайте да не останете стара мома.

Една позната на автора, след като разкрила на любимия си ухажор, че е прекарала три дълги години, без да мие лицето си със сапун получила бележка от джентълмена, която гласяла: “Не мога да укротя сърцето и моята мъжественост при мисълта за жена, която може да изглежда така прекрасно без да мие лицето си“.

Така че помнете дами: Каквито и методи да използвате, “би било добре да се учим и от господата”. Защото бракът е по-добър от амонячната баня за кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider