Как експертите почистват четките си

В Google може да има чудесни статии за това как да почистите излишния грим, маслото, мръсотията и бактериите от вашите четки за грим – но защо да се доверявате на общодостъпното, когато можете да се допитате до Tom Pecheux? В чест на пролетното почистване г-н Pecheux, както и шест други професионални гримьори се включиха, когато попитахме за техните техники за запазване на инструментите им чисти след многото лица, които докосват.

Tom Pecheux:

“Обичам да използвам органичен сапун, за да почиствам четките си. Нещо като сапун от зехтин Savon De Marseille, за да мога да разтривам четките си директно върху него. Правя това всеки път, когато използвам четките си. От време на време, когато не се налага да работя на следващия ден, ги измивам със сапуна и оставям четките да се изсушат на климатика, за да се омекотят. Ако бързам, ще ги поставя на радиатора и ако наистина нямам време, ще ги изсуша със сешоара. Важно е да ги оставяте да изсъхнат естествено, за да се изправят, така че формата им да се възстанови. За синтетични четки като четки за устни, използвам дезинфектант за ръце след всяка употреба”.

Beau Nelson:

“Почиствам четките си с помощта на Beautyblender Solid Blendercleanser за естествени четки за коса, който е чудесен за мен, защото е преносим и мога да го взема навсякъде без да се разтича. Понякога се грижа за естествените ми четки с балсам за коса и ги оставям да се накиснат в продължение на около час. За синтетични четки използвам сапун като Dawn, който помага да се разтворят козметичните масла и силикони използвани в грима. Най-новото нещо, което открих, че обичам, е марката за почистване на четка за красота Sigma Beauty Spa. Изглежда лудо, но в комбинация с Blendercleanser моите четки са по-чисти от всякога”.

Lottie:

“Почиствам четките си със сапун Savon de Marseille. След това ги оставям да изсъхнат за една нощ. Използвам препарат за съдове за упоритите мазнини и бои, но използвам само синтетични четки за тези неща, така че космите да не бъдат унищожени”.

Mario Dedivanovic:

“За да почистя четките си, първо ги намокрям с вода и ги разтърквам леко върху парче антибактериален сапун. След това ги изплаквам с топла вода и ги измивам още веднъж с нежен шампоан – шампоана Johnson’s Baby работи добре. Обичам да смесвам няколко капки масло от чаено дърво с шампоана, защото има антисептични свойства и също така оставя четките с чудесно ухание. Накрая ги оставям върху чиста кърпа да изсъхнат.

Gucci Westman:

“Харесва ми да използвам Éminence Organics Natural Brush Cleanser. Намерих и почистващ препарат с органична лавандула от Afterglow Cosmetics, който е страхотен! Почиствам четките си всеки ден, след като ги използвам и им правя дълбоко почистване веднъж седмично, тъй като много бактерии могат да се натрупат в тях. За дълбоко почистване използвам шампоан Rahua. Поставям почистващото средство в капачка и потапям четката. След като ги изплакна ги оставям да изсъхнат върху кърпа”.

Hung Vanngo:

“Аз съм луд по чистотата за това почиствам четките си след всяко поставяне на грим. За да ги почистя изливам течен почистващ препарат в малка купичка и след това потапям по една четка като въртя четката в купата.  След това използвам кърпи, за да попия по-голямата част от течността върху четките, след което ги слагам легнали върху хартиена кърпа, за да изсъхнат. За синтетични четки и четки за устни, които използвам с тежки пигменти използвам специална четка за почистване на четки, защото тя може да премахне всички масла и пигменти”.

Brigitte Reiss-Andersen:

“Мръсните четки нямат правилно разпределение на гримовете, защото са спластени. Никога не използвам вода, защото ги кара да миришат ужасно. Тя също така кара космите да се разхлабят, което води до разпадането на четката с течение на времето – и дървените дръжки не обичат да бъдат мокри. Освен перфектното почистване на четките, алкохолът в разтвор е незабавен дезинфектант. Просто изсипете достатъчно в чаша или хартиена чаша – без пластмаса, колкото да покрие четката. Потопете четката в разтвора и я раздвижете. След това поставете четката върху хартиена кърпа, стиснете я внимателно и я оставете да изсъхне на кърпа. След около 30 минути почистващото средство ще се изпари и това, което имате е напълно чиста и суха четка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider