Научете се как правилно да хидратирате мазната кожа

Разберете как да използвате правилните продукти за балансирана кожа свободна от акне.

Оставяте ли рафтовете само с продукти, които не съдържат масла като избягвате дори капка от хлъзгавите вещества? Да оставите къщата без такива продукти също не решение? Може да ви изглежда трудно да се грижите за мазната ви кожа, но и жените с такава кожа може би се тревожат прекалено. Всичко се свежда до избора на подходящите продукти за вашия тип кожа и количествата, които да приложите.

Др. Джошуа Зейхнер, директор по козметични и клинични изследвания в медицински център “Маунт Синай” ще помогне. Той обяснява какво да търсите в списъка на съставките, как да хидратирате правилно и как да разберете дали малко масло в девните грижи ще ви дойде добре.

Не винаги трябва да избягвате масла само, ако това е правилното решение за вашата кожа.

“Изборът на хидратант наистина зависи от вида на кожата и личните предпочитания”, обяснява д-р Зейхнер. “По-голямата част от хората с акне имат мазна кожа, така че използването на традиционен хидратант може да се усеща доста тежко. По тази причина е за предпочитане да се използват продукти без масла, които съдържат съставка наречена диметикон, за сметка на такива съдържащи петролатум (което е маслото в традиционните овлажняващи вещества). Освен това, диметиконът и други матофизиращи съставки, съдържащи се в някои oil-free хидратиращи средства, могат да помогнат за абсорбирането на маслото и да направят лицето ви по-малко блестящо.”

Ако избирате продукт, който съдържа масло уверете се, че е правилният вид.

“Козметичния клас вазелин трябва да бъде некомедогенен, което означава, че не трябва да води до появата на пъпки. Много от традиционните овлажнители ще имат обозначение като некомедогенни или без-акне, ако са били тествани.”

По-малкото е повече, когато става въпрос за прилагане на продукти.

“Пациентите с акне имат склонност към прекомерно измиване, прекомерно изтъркване, а често и прекалено лечение с лекарства против акне, както без рецепта, така и с рецепта. Започнете приложението на хидратиращия продукт в количества, колкото грахово зърно. Поставете върху лицето на челото, носа, бузите и брадичката. След това разнесете или свържете точките. Прилагайки по този начин, можете да абсорбирате по-добре продукта прилагайки по-малко.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider