Как да максимализираме резултатите от продуктите против стареене?

Мултимаск Как да максимализираме резултатите от продуктите против стареене?

Дерматолозите са тук, за да разкрият кое работи най-добре.

Начинът, по който използвате вашите продукти против стареене на кожата, се отразява пряко на вашите резултати.

За да помогнат на пациентите си да получат най-добрите резултати от анти-ейджинг продукти, дерматолозите предлагат следните съвети.

  • Започнете с един продукт. Използването на няколко продукта против стареене на кожата едновременно може да я раздразни. Когато кожата ви е раздразнена, признаците на стареене стават по-забележими.
  • Тествайте продукта, преди да го нанесете върху лицето или ръцете си. Дори хипоалергенните продукти могат да предизвикат нежелателна кожна реакция. За да тествате продукт, нанесете малко количество върху вътрешната си предмишница. Повторете това два пъти на ден в продължение на четири до пет дни. Ако кожата ви изглежда нормална – без зачервяване, сърбеж и други реакции – можете да я приложите върху лицето си.
  • Спрете да използвате продукти, които причиняват болка, изгаряне или изтръпване на кожата. Когато получите тези неприятни признаци това означава, че продуктът дразни кожата ви. Раздразнената кожа видимо изглежда по-стара. Ако използвате продукт, предписан от вашия дерматолог, попитайте дали това е нормална реакция за продукта, преди да спрете да го използвате. Някои продукти, които са ви предписвани с рецепта, може да изгорят или да щипят кожата ви.
  • Следвайте указанията. Някои продукти съдържат активни съставки, които могат да създадат проблеми, ако прилагате повече от указаното количество. Ефекта от това може да бъде – запушени пори, петна или прекомерно суха кожа. Прочетете инструкциите и използвайте продуктите според указанията.
  • Дайте време на продукта да работи. Хидратиращия крем може да запълни фините линии на кожата ви за няколко дни, но на повечето продукти им е необходимо поне шест седмици, за да започнат да показват видим ефект. Понякога може да отнеме дори и три месеца. Бъдете търпеливи и изчакайте продукта да подейства.
  • Продължителното използване води до продължителни резултати. Хората често спират да използват даден продукт, след като видят резултати от него.
  • Защитете кожата си от слънцето. Слънцезащитата помага за намаляване на признаците на преждевременно стареене на кожата ви. Освен това позволява на кожата ви да се възстановява и регенерира и намалява риска от рак на кожата.
  • Хидратирайте кожата си. Овлажнителят задържа водата в кожата ви. Тази допълнителна влага, която предотвратява появата на фини линии и озарява тена ви.
  • Забравете за дългото излагане на слънце. Събирането на тен ускорява признаците на стареене на кожата ви. Това може да доведе до преждевременни бръчки, старчески петна и други нежелани признаци на стареене.
Избягвайте изкушението да засилите или подобрите резултатите с козметична процедура от типа „направи си сам“. Ако пазарувате онлайн, може да видите безброй лазери и други продукти, които лекуват признаците на стареене. Тези продукти често са фалшифицирани или внесени незаконно. Използването на тези продукти може да бъде изключително опасно за вашето здраве. За конкретна препоръка за продукт, моля посъветвайте се с дерматолог Ако не забележите резултатите, които искате, след като следвате тези съвети, ви съветваме  да посетите сертифициран дерматолог. Той може да изследва кожата ви обстойно и да обсъди с вас признаците на стареене на кожата, които ви засягат. Имайте предвид, че кремовете, геловете и лосионите не могат да намалят всички признаци на стареене на кожата. Свързани статии от блога на Мултимаск.

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider