Възможно ли е да се предотврати появата на бръчки?

Мисля, че бръчките са нещо, от което рано или късно всеки започва да се страхува по определен начин. Аз лично никога не съм се замисляла за тях до един момент. Някъде по това време празнувах 28-ия ми рожден ден. През онези месеци пиех много алкохол, ходех по дискотеки много често и не обръщах внимание на хидратирането на организма ми.

Така че обикновено, когато се събудех на сутринта се плашех от това, което виждах в огледалото, и осъзнах, че трябва да бъда по-внимателна. Знам, че все още съм млада, но не знам защо започнах да обръщам повече внимание на фините линиите и бръчки, които се образуват по лицето ми. Сега, когато погледна в огледалото винаги ги проверявам, за да се уверя, че не са станали по-дълбоки или дали са се появили нови. Дори започнах да чета много по този въпрос и научих доста страхотни съвети, които бих искала да споделя с вас сега в тази статия.

Когато правя някакво проучване по какъвто и да е въпрос, винаги се старая да проверя всички възможни решения, да ги сведа до минимум и накрая да избера най-добрите. По въпроса за бръчките и методите против стареене не беше по-различно. Прекарвах много време в интернет, четейки различни уебсайтове, форуми, дискусии, различни преживявания и съвети от много хора. Записах съветите, които се повтаряха най-много и са осигурили най-добри резултати. Някои от тях са очевидни и добре познати, други по-малко. Въпреки това, ако наистина искате да изглеждате по-млади и здрави, трябва да приложите всички. Така че  ето ги и тях:

1.) Водете здравословен начин на живот – знаете какво означава това, така че няма да влизам в подробности по този въпрос.

2.) Яжте качествена храна богата на колаген – отидете в любимия си БИО магазин и купете най-добрия 100% колагенов протеин, който можете да намерите. След определена възраст тялото ви произвежда по-малко аминокиселини, които образуват колаген и това означава, че трябва да ги набавяте допълнително. Накратко, колагенът се образува от следните аминокиселини: глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин. Освен това се нуждаете от аминокиселини, които се комбинират, за да произвеждат колаген, като например треонин. Следователно това означава, че нашето тяло не може да го набави самостоятелно и разчита на дневния му прием в храни като леща, фъстъци, яйца, мляко, свинско, говеждо и пиле.

Други аминокиселини като пролин, могат да бъдат синтезирани от организма, но можем да го намерим и в желатина, соята, млякото, сиренето, говеждото и зелето.

Когато приемате колаген, който не е нищо повече от сух животински колаген, тялото ви го разлага на отделни аминокиселини и след това образува свой собствен колаген, който остава в тялото ви. Това е бавен процес и за да има видим ефект са нужни няколко месеца. Както и да е мненията, които хората оставят са страхотни и говорят не само за по-доброто качество на кожата, но и за по-пълни устни и гърди. Мисля, че наистина си струва да се опита.

3.) Приемайте много витамин С – между другото, това е много важно за доброто синтезиране на колагена. Ябълките, портокалите и спанакът са много добри източници, а са и храните, които силно препоръчвам да приемате по-често.

4.) Пийте много вода – за по-бързо и по-добро детоксикиране и клетъчен растеж.

5.) Яжте чесън – Яжте една до две скилидки пресен чесън всеки ден. Той съдържа сяра, която помага за производството на колаген. Освен това чесънът съдържа също таурин и липоидна киселина, които регенерират повредените колагенови влакна.

5.) Правете експлозивни упражнения – докато продължителните и натоварващи упражнение водят до разграждането на колаген, експлозивните и кратки повишават производството му във вашето тяло.

Даниела / Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider