Предимствата на пчелната отрова в козметиката, Botox от природата

Пчелната отрова в грижата за кожата

Ще ви бъде простено, че сте малко предпазливи, ако доброволно не позволите на пчела да ви ужили да не говорим за поставяне на отровата върху лицето, но добавянето на пчелна отрова към колекцията от козметични продукти е нарастваща тенденция в грижата за кожата в световен мащаб.

Да точно това е, за което си мислите. Когато сте ужилени от пчела, кожата ви се подува и се появява сърбеж и (освен ако не сте алергични към пчелите), реакцията може да продължи до няколко дни. От друга страна, терапията с пчелна отрова използвайки свойствата на пчелната жилка я превръща в магия в грижата за кожата.

Как всъщност действа?

Тъй като кожата с времето остарява, тя губи естествения си колаген, което води до увисване и фини линии и бръчки. Понякога наричана Botox на природата терапията с пчелна отрова работи за обръщане на ефекта от стареенето, като насърчава производството на естествен колаген и еластин.

Прилагането на малки количества кремове от пчелна отрова върху кожата ще я накара да “мисли”, че е ужилена. Кръвта се изпраща в “засегнатата” област, което от своя страна стимулира производството на колаген, който укрепва тъканта и еластин, който помага на кожата да остане стегната и млада. Редовните потребители на козметични продукти с пчелна отрова като крем, маска и серум, могат да видят редица предимства, включително подобрена текстура и твърдост на кожата, намаляване на порите, фините линии и бръчки, намалена пигментация и увреждане от слънцето.

Важно е да се подчертае, че не трябва просто да изтискате отровата от пчелата и да я нанесете върху бръчките. Разликата между крем с пчелна отрова и действителното пчелно ужилване е в дозата. Продуктите за красота с пчелна отрова съдържат малък процент концентрат, което означава, че потребителят все още може да се наслаждава на ползите, които тя осигурява без всъщност да бъде ужилен.

Предимствата на пчелната отрова в козметиката, Botox от природата

Дали е безопасно за пчелите?

Абсолютно. Когато една пчела ужили човек тя умира, защото остава без жило. Събирането на пчелна отрова от друга страна не е вредно или стресово за пчелите. В пчелния кошер се поставя стъклен лист заедно с много слаб електрически ток, преминаващ през него. Когато пчелите кацнат на стъклото, слабият ток ги насърчава да извадят жилото си и да изпомпат малко количество отрова. Когато всяка пчела освобождава отровата си, тя също освобождава феромони, които казват на другите пчели също да жилят стъклото. Отровата се залепва за стъклото, което след това се изважда от кошера, а отровата се събира и пречиства.

Звездна препоръка!

Не тайна е, че голям брой известни личности редовно използват терапия с пчелна отрова. Кейт Мидълтън е използвала пчелната отрова преди началото на Кралската сватба, а други звезди включително Виктория Бекъм, сестрите Миноуг и дори Kiwi модела Кели Бък, също са фенове на тези продукти за красота.

Безопасност!

Най-общо казано, кремът от пчелна отрова е безопасен за употреба, освен ако нямате тежка алергия към пчелите, но някои производители дори са развили неалергични козметични продукти с екстракт от отрова на пчели. Ако сте загрижени за потенциални алергични реакции, говорете с вашия лекар, преди да опитате продукти с пчелна отрова.

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider