Какво всъщност прави охлювния екстракт за кожата Ви

Мултимаск крем с екстракт от охлюви

През последните години охлювите са преминали от градината и френските предястия до практически повсеместна съставка в грижата за кожата: тяхната слуз (секрета, който те оставят след себе си) е в основата на скорошната вълна от хиперпопулярни кремове, маски и серуми – някои, от които предлагаме и ние тук в www.multimask.eu.

Макар че корейските марки могат да бъдат “виновни” за стартирането на охлювната мания в САЩ, чилийците всъщност са първите, които вкарват охлюви в грижата за кожата след като чилийските охлювни фермери през 80-те години, забелязали колко необичайно меки са ръцете им след обработката на охлювите, което довело до създаването на чилийския крем Elicina. Но на научно ниво, какво всъщност прави охлювния секрет? Свързахме се с няколко дерматолози, за да разберем.

Повечето от екстрактите, използвани в грижата за кожата, включват вида Cryptomphalus aspersa, т.е. обикновения градински охлюв. Техният секрет съдържа съставки като гликопротеини, хиалуронова киселина и гликолова киселина (всички те имат дългогодишно доказани ползи за кожата). Той има своите привърженици в цялата експериментална общност в грижата за кожата. Ако някога сте опитвали продукти с охлювен секрет и сте забелязали, че кожата ви изглежда много еластична и блестяща, не сте си въобразявали. Козметичния дерматолог Анна Гуанче, която съхранява продуктите с охлюви в лабораторията си в Bella Skin Institute казва, че секретът на охлювите се уплътнява във влагата и позволява активните съставки да проникват много добре в кожата. “Той предотвратява сухотата и прави кожата свежа, с по-малко алергенни съставки. “Аз всъщност го препоръчвам заради активните вещества като гликолова киселина или ретиноиди” казва тя. Виктория Фу и Глория Лу, дуо химици, които стоят зад “Химически изповеди” – сайт, обясняващ науката зад грижата за кожата – се съгласяват, че главната полза за кожата на охлювния секрет е като хидратираща съставка , Пластичният хирург от Ню Йорк Матю Шулман също използва способността на секрета да “подобрява текстурата и качеството на кожата” в интервю за Cut; той  предлага Escarglow за лице, включващо комбинация от мезотерапия с охлювен секрет за  375 USD.

Освен задържането му във влагата и подпомагане за лечение на кожата, нови изследвания показват, че охлювният секрет може да има и анти-ейдж потенциал. Дерматологът Джошуа Зейхнер, директор на козметични и клинични изследвания в дерматологичния сектор на болница “Sinai”, който е изнесъл лекция по темата в Американската академия по дерматология отбелязва, че лигавицата на охлюва е богата на хиалуронова киселина и е показала антиоксидантни свойства, които стимулират производството на колаген и подобряват заздравяването на рани. “Клиничните проучвания показват, че продуктите за кожа, съдържащи секрет от охлюви, дават статистически подобрения в линията на лицето и бръчките”, казва той.

Ако единственото нещо, което ви спира да опитате продукти с Екстракт от Охлюви е грижата за благополучието на охлюви, не се притеснявайте. Представител на AmorePacific (компанията-майка, която отглежда охлюви за големи козметични компании като Etude House) споделя, че събирането на секрета включва нощни сеанси, като охлювите пълзят по мрежа в тъмна стая в продължение на 30 минути след това се връщат обратно в естественото си местообитание за почивка (всеки представител на марката, за която говорим в тази история подчерта, че нито един от охлювите не е засегнат в процедурата). Cosrx използва подобен процес, както и Mizon, които – както казва техният представител – загряват мрежите си за увеличаване на влажността и ефекта на терариума (това засилва секрецията на слузта). Охлювите никога не се увреждат и след това техния секрет се събира и пастьоризира.

Вижте нашите предложения с Екстракт от Охлюви и не се притеснявайте, нито един охлюв не е пострадал при извличането на секрета!

КРЕМ ЗА ЛИЦЕ

КУПИ СЕГА

КОМПЛЕКТ КРЕМ + СЕРУМ

КУПИ СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider