Наистина ли змийската отрова е Ботулин в бурканче?

Крем за лице със змийска отрова

Изтъквана като естествен ботулин, змийската отрова е доста често срещана в козметичните продукти – но действа ли тя? Dr Zara Kassam PhD проучва.

Светът на красотата е конкурентен и марките постоянно търсят начини за разширяване на границите, за да привлекат нови клиенти с нови претенции и нови съставки – и какво би могло да бъде по-привлекателно от крем, който действа като Botox, за да изглади фините линии и бръчки? И източникът на това естествено е? Змийската отрова.

Има известна логика, тъй като отровата на змията действа като невротоксин, така че може да парализира плячката си, но наистина ли работи, когато се прилага върху кожата и дали е безопасно?

Използваната отрова не е всъщност истинска змийска отрова – което е добре.  Разработчиците вземат протеин от отровата на Temple Viper, наречен трипептид Waglerin 1, след което го възпроизведат синтетично и го наричат Syn-Ake. След това го добавят към крем с цел да намалят силата на мускулните контракции, които произвеждат линиите на изражението на нашите лица, които в крайна сметка образуват бръчки.

Така че, подобно на Botox теорията е, че серумът от змийската отрова ще попречи на движението и в крайна сметка ще изглади линиите и бръчките с течение на времето.

По-добър от Ботулин?

Ботулинът изисква чести инжекции за поддържане на резултатите. Отровата на змията  от друга страна е безболезнена и относително безпроблемна, което я прави лесна за добавяне в режима за грижа за кожата.

Твърди се, че след около три седмици последователно прилагане, потребителите трябва да забележат драматична разлика в появата на фини линии и бръчки. Този нов феномен за грижа за кожата може да е пробил пътя си към лицата на най-горещите холивудски знаменитости, но към днешна дата има много малко научни изследвания, които да подкрепят чудотворните му претенции.

Резултатът:

Някои хора могат да се закълнат в нея, но може би това е комбинация с другите съставки в продукта, които предоставят ползата.

ЖЕНИ
54.00 лв.

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider