София Лорен – Тайни за красота

София Лорен

Известната италианска актриса София Лорен тази година ще навърши 86 години. Ако направите сравнение между нея и нашите баби, разликата във външността е поразителна… нали. През четири години тя позира гола за всеизвестния календар на Pirelli. Тук ще ви представим някои от нейните тайни за запазване и поддържане на красотата.

София Лорен
София Лорен

По думите на самата актриса красотата се нуждае от постоянно поддържане и грижа, и никакви инжекции, импланти и пластики не могат да ви направят толкова красива, колкото ако сама се грижите за поддържането й всеки ден. Започнете със създаването на собствен образ, защото прическата, грима и тоалета способстват изграждането му. Но на какво още е необходимо да се обърне внимание, да започнем поред.

Хранене

Самата София обожава паста. Тя тежи 60 кг. при ръст 173 см. и през всеки три месеца си устройва разтоварваща двудневна диета. Това не е някоя сложна диета, а по-скоро два дни, в които се храни с плодове и свежи зеленчуци и пие натурални сокове. Ако става въпрос за ежедневното хранене, то София Лорен съветва отначало да ядете белтъчни продукти за по-добро усвояване, а няколко минути след това салатата, картофите или соса.

Не бива да започвате деня, дори когато нямате апетит, само с чаша кафе, по-добре изяжте филия хляб и плодове. Това ще ви даде енергия и ще ви ободри. Науката установи, че колкото по-рано се закусва, толкова храната се усвоява по-добре.

Сигурният път към напълняването и заболяванията е храненето на крак. Когато постоянно жужите, органите ви не могат да отдъхнат, а заедно с това чипсовете, сандвичите и сладкишите обричат организма на страдания.

Ако огладнеете, пийте минерална вода или сок, и във времето между храненията още повече трябва да пиете. Тогава организма ви постоянно ще се очиства от шлаките и мръсотията.

Обичайният обед на звездата е паста и салата, малко риба или месо. Не бива да се боите от пастата, тя се усвоява лесно, защото сложните въглехидрати в не голямо количество са необходими на организма, за да може мозъкът да функционира нормално.

И освен за макароните, това важи и за картофите, ориза, граха и фасула. Ако ги хапвате, чувството на глад отминава бързо, тъй като пада нивото на захар в кръвта. По-тази причина е по-лесно да се отслабне при режим, който съдържа сложни въглехидрати, те създават усещането за ситост, дават на организма необходимата енергия, а после ефективно се изгарят.

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Кожата е огледало на здравето

Ако днес се грижите за кожата, вие работите за бъдещето си, тъй като жената, която притежава хубава кожа изглежда добре по всяко време. Жените с мазна кожа имат късмет, защото на нея по-късно се появяват бръчки. Но заради прекомерното омазняване те ползват силни лосиони и кремове, като всичко това я прави по-малко мазна, но може и да й навреди. Притежателките на нормална и суха кожа в младежките години не полагат особено грижи за нея, но тъй като красотата е дар, е нужно да се съхранява, като се правят маски и различни подхранващи процедури.

София Лорен сваля грима от очите си с растително масло, защото кожата около очите е суха и нежна. Не бива за измиване да се ползват нито прекалено гореща, нито прекалено студена вода това води до зачервяване на лицето и до спукване на малките капиляри.

Грижата за кожата не са единствено строените в банята флакони с козметични средства. За да е еластична и опъната кожата, както и свежа е нужно балансирано хранене, достатъчен сън и ежедневна гимнастика. Никакви мазни блюда, нощни бдения, никотин и алкохол, иначе външността ви я грози опасност.

Най-красивата италианка съветва да почиствате кожата два пъти на ден – сутрин с хидратиращ лек крем, а вечер кремът трябва да е по-хранителен.

София Лорен
София Лорен

Ако кожата ви е чувствителна и суха, по-добре е да избягвате водата, а да ползвате лед, тогава очите стават ясни, кожата се освежава, а порите се стягат. Ако се появят подпухвания, трябва да положите на очите памучни тампони, предварително напоени в студено мляко, а същия ефект ще имат и резени краставица. Около очите нанесете крем с витамин А, тъй като той не дразни очите и добре подхранва тънката кожа около тях.

Вечерното почистване на лицето – това е свалянето на грима. Прави се с помощта на детски крем или всякакъв вид растително масло. А за да не се разтяга нежната кожа около очите, свалянето става с нежни кръгови движения. От време на време София Лорен прави дълбоко почистване на лицето, за това може да използва малко трици, които да смеси с малко лек крем и да помасажира проблемните места. Отличен ефект дава смес от минерални масла и морска сол. Почистена по този начин кожата може да бъде подхранена и с маска. Най-лесната е с овесени ядки и вода, но ако кожата е суха, може водата да се замени с мляко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider