Грижа за кожата през пролетта

Много е важно, след изтощителната зима да възстановим кожата си от всички неблагоприятни фактори, на които е била изложена и да я подготвим за пролетта. Сухата кожа, зачервяването и вазодилатацията са само част от проблемите, появили се вследствие на студа и вятъра. Затова е важно да подберем правилните средства и грижи, с които да я ревитализираме.

За нормален тип кожа се препоръчва хидратиращ крем. Такъв вид козметичен крем трябва да съдържа повече компоненти, отколкото мазнини. Например, през деня кремовете с витамин E помагат на кожата да задържи влагата по-добре, а вечер можете да използвате лек нощен крем с етерични масла.

От специално внимание се нуждае особено чувствителната кожа около очите, тъй като тя е до 4 пъти по-тънка, отколкото на други части по тялото и не съдържа мастни жлези. Козметиката, използвана за тези участъци трябва да бъде съобразена с типа и възрастта на кожата. Нанасянето се извършва с леки движения от краищата на очите към основата на носа, без да се притиска.

За да се отървете от сухата кожа, опитайте да пиете поне по 2 литра течности на ден и използвайте кремове, съдържащи витамини C, E, B, както калций и магнезий. Ежедневното почистване на лицето и редовния пилинг също ще допринесат за подобряване цялостния вид на кожата.

Започвайки от средата на март, активността на слънцето се покачва значително, без значение от факта, че снега още не се е стопил. Ето защо, всички ние и особено тези, които имат изразена хиперпигментация (лунички, тъмни петна и т.н.), преди да излязат навън, трябва задължително да нанесат крем за лице, който предпазва от вредните ултравиолетови лъчи.

Ако все още не сте сигурни какво да изберете, разгледайте нашите предложения.

КРЕМОВЕ ЗА ЛИЦЕ

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider