Избелване на Зъбите – Митове и Легенди

Нова прическа, подменен гардероб, модни обувки…изглежда всичко е готово за лятото, а зъбите?! Как да се спасим от тъмните петна и жълтеникавия оттенък? Съществува ли безопасен и дългосрочен метод за избелване?

 

Сигурно сте чували да се говори, че избелващите пасти за зъби нарушават зъбния емайл, но как стоят всъщност нещата и какви още митове за избелването на зъбите съществуват?

МИТ 1: След избелването зъбите ще заблестят от белота

Това не е съвсем вярно.

След всяко избелване на зъбите се достига до техният естествен цвят, а за различните хора той е различен – при едни е бял, при други жълтеникав, така че избелването ще доведе до изсветляване с 1 до 3 тона. За да се получи наистина снежна белота трябва да се направят много сериозни мероприятия, които се изразяват в радикално вмешателство в устната кухина – поставяне на порцеланови фасети или коронки, което води до разрушаване на здрави зъби.

МИТ 2: Избелването е вредно и опасно

Всичко зависи от метода на избелване.

За най-опасно се смята химическото избелване, защото при този метод се използва хлор и хидроперит, които водят до нарушаване на зъбния емайл. Съществуват ограничения за избелване с кислородна вода и карбамид. Сами по себе си тези компоненти са безопасни, но все пак не се препоръчват за бременни и кърмещи жени, деца до 16 годишна възраст,  хора с повишена чувствителност на зъбите или страдащи от някои заболявания (например хипертония). За най-безопасно и щадящо почистване се смята избелването с ултразвук (AIR_FLOW), при което всички отложения по зъбите и плаката се премахват чрез вибрации с висока честота.

МИТ 3: Всички избелващи пасти за зъби разрушават зъбите

Почти вярно.

96% от избелващите пасти за зъби съдържат абразиви или химически компоненти, които от една страна избелват зъбите, но от друга ги разрушават. Но все пак има пасти с вещества от растителен произход, които удачно се справят с меката зъбна плака и не са вредни за емайла. Такива пасти разтварят и безопасно отделят органичната зъбна плака.

МИТ 4: След избелване-всичко е позволено!

Не е вярно.

Зъбите няма да ви простят немарливото отношение към хигиената и ако не проявявате редовна грижа за тях, те бързо ще потъмнеят отново.

А сега на въпроса: Струва ли си да избелваме зъбите си? И ако отговора е „да“ как да направим това?

Несъмнено, трябва да полагаме редовни грижи за зъбите си и избелването е не просто приумица на стоматолозите, а ефективна мярка за предпазване от редица заболявания, провокирани от зъбния камък и остатъците от храна по зъбите и околозъбното пространство. Ако използвате специална паста за зъби с лечебно-профилактичен ефект (съдържаща натурални съставки), то постигнатия резултат ще се запази за по-дълго време, благодарение на защитния филм, който тя образува около зъба.

Ако зъбите ви имат образувана само мека плака, просто използвайте само лечебно-профилактична избелваща паста за зъби. Тя ще даде видими резултати за 3-4 дни при измиване на зъбите два пъти дневно. Освен това, за разлика от стоматологичните процедури пастата ще даде дългосрочни резултати, тъй като тя ще ви осигури ежедневно почистване и защита на зъбите.

При наличието на зъбен камък ще се наложи все пак да седнете на зъболекарския стол, за да бъдат премахнати твърдите отлагания или да се приложи пълна ултразвукова терапия, а резултатите да затвърдите в къщи с помощта на специална паста за зъби.

ЗА ДА ИМАТЕ БЛЕСТЯЩА И КРАСИВА УСМИВКА ПОДДЪРЖАЙТЕ ПЕРФЕКТНА УСТНА ХИГИЕНА И ПОЛАГАЙТЕ РЕДОВНИ ГРИЖИ ЗА ЗЪБИТЕ СИ!

избелване на зъби удома

Ние в Мултимаск ви предлагаме безвредни и лесни за употреба продукти за професионално избелване на зъбите удома с дълготраен резултат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider