Топ 6 летни съвети за кожата

Когато се готвите да покажете повече кожа, се пригответе да се изправите под слънчевите лъчи с нашите топ 6 летни съвета!

1. Ексфолирайте за по-чиста и гладка кожа

Какво прави: Ексфолацията премахва мъртвите кожни клетки, за да предотврати запушванията и да подобри хидратацията от тонерите и овлажнителите.

Кога: Правете сутрин преди употребата на тонер, овлажнител, SPF и грим.

Съвет: Гримът ще се задържи по-дълго върху ексфолирана кожа!

Не забравяйте: След като ексфолирате, поставете хидратиращ крем с SPF, за да запечатате влагата и винаги да предпазвате прясно ексфолираната кожа (препоръчва се от FDA).

Препоръчва се: Ексфолиращи маски

2. Поддържайте кожата хидратирана

Как: Настройте нивото на хидратация с интензивни маски и серуми, идеални за използване на един до два пъти седмично в режима ви. Бустерите са много удобни, работят най-добре, когато са подложени на овлажняване.

Съвет: Освежете с ревитализиращ тоник на бюрото си, в колата, във фитнес залата, в самолета!

Препоръчва се: Серуми, Ексфолиращи маски

3. Станете приятели с H2O

Защо: По-високите температури и повечето време прекарано на открито водят до вътрешна дехидратация, което може да доведе до главоболие и замайване!

Какво можете да направите: Осем чаши обикновена, филтрирана вода всеки ден помагат за поддържане на критичния баланс на влагата в тялото и кожата и подпомагат детоксикацията.

Съвет: Ако пиете кофеинови напитки, трябва да утроите количеството вода, която приемате!

Препоръчва се: Обикновена и чиста вода!

4. Когато имате съмнения, приложете (и приложете отново!)

Защо: Не е достатъчно само да се прилага слънцезащитен крем: трябва да се прилага достатъчно и често. Проучванията показват, че повечето хора не прилагат толкова, колкото е необходимо.

Колко: Чаена лъжичка за лицето. За тялото, толкова, колкото би се побрало в малка “шот” чашка.

Колко често: Можете да прилагате на всеки 2 часа.

Съвет: Крийте се от обедното слънце от средата на сутринта до късния следобед, когато можете.

Бонус: Съвременните формули и технологии Ви позволяват да изберете слънцезащита, която работи с Вашето състояние на кожата. Това означава, че можете да избирате без мазнини, матиращи формули, допълнителни омекотяващи формули за суха кожа или химически свободни формули за чувствителна реактивна кожа.

Препоръчва се: Кремове

5. Успокойте свръх-изложената на слънце кожа

Какво: Забравихте слънцезащитния крем, не сте прилагали достатъчно и сте останали дълго време така под слънцето.

Какво следва: За съжаление щетите са нанесени, но не е нужно да страдате от болка! Супер успокояващите ботанически продукти и охлаждащите гелове могат да помогнат за предотвратяване на беленето и намаляване на зачервяването и възпалението.

Как: Нанесете успокояващи балсами в голяма доза върху експонираната кожа, за предпочитане веднага щом забележите, че порозовява.

Предотвратяване: Едно сериозно слънчево изгаряне с мехури удвоява риска от меланом – не забравяйте да си направите ежегоден кожен преглед от лекар и да извършите самостоятелно изследване веднъж месечно, за да откриете ранни предупредителни признаци за карциноми и злокачествен меланом. Погледнете за нов растеж или всяка промяна на кожата.

Препоръчва се: Успокояващ балсам

6. Поправете и лекувайте щетите от слънцето

Какво причинява увреждане на кожата: Ултравиолетовата светлина причинява фотостареене под формата на кафяви петна, груба кожа и бръчки, независимо дали сте изгорили кожата си или не. Когато слънчевата светлина постъпи в контакт с кожата, настъпва каскада от увреждания (включително отстраняване на защитните липиди) причинявайки възпаление, производство на реактивни кислородни молекули, които засягат растежа на здрави клетки и стимулират производството на ензимите разрушаващи колагена.

Какво да направите: Тъмният тен може да е популярен през лятото, но това довежда до увреждане. Бомбардирайте кожата си с анти-ейдж съставки, за да помогнете за отстраняването на всякакви щети, които могат да се появят и допълнително да я предпазите от въздействието на ултравиолетовите лъчи, които причиняват стареенето.

КРЕМОВЕ

МЪЖЕ
ЖЕНИ
Изчерпан
54.00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider