Топ 6 летни съвети за кожата

Когато се готвите да покажете повече кожа, се пригответе да се изправите под слънчевите лъчи с нашите топ 6 летни съвета!

1. Ексфолирайте за по-чиста и гладка кожа

Какво прави: Ексфолацията премахва мъртвите кожни клетки, за да предотврати запушванията и да подобри хидратацията от тонерите и овлажнителите.

Кога: Правете сутрин преди употребата на тонер, овлажнител, SPF и грим.

Съвет: Гримът ще се задържи по-дълго върху ексфолирана кожа!

Не забравяйте: След като ексфолирате, поставете хидратиращ крем с SPF, за да запечатате влагата и винаги да предпазвате прясно ексфолираната кожа (препоръчва се от FDA).

Препоръчва се: Ексфолиращи маски

2. Поддържайте кожата хидратирана

Как: Настройте нивото на хидратация с интензивни маски и серуми, идеални за използване на един до два пъти седмично в режима ви. Бустерите са много удобни, работят най-добре, когато са подложени на овлажняване.

Съвет: Освежете с ревитализиращ тоник на бюрото си, в колата, във фитнес залата, в самолета!

Препоръчва се: Серуми, Ексфолиращи маски

3. Станете приятели с H2O

Защо: По-високите температури и повечето време прекарано на открито водят до вътрешна дехидратация, което може да доведе до главоболие и замайване!

Какво можете да направите: Осем чаши обикновена, филтрирана вода всеки ден помагат за поддържане на критичния баланс на влагата в тялото и кожата и подпомагат детоксикацията.

Съвет: Ако пиете кофеинови напитки, трябва да утроите количеството вода, която приемате!

Препоръчва се: Обикновена и чиста вода!

4. Когато имате съмнения, приложете (и приложете отново!)

Защо: Не е достатъчно само да се прилага слънцезащитен крем: трябва да се прилага достатъчно и често. Проучванията показват, че повечето хора не прилагат толкова, колкото е необходимо.

Колко: Чаена лъжичка за лицето. За тялото, толкова, колкото би се побрало в малка “шот” чашка.

Колко често: Можете да прилагате на всеки 2 часа.

Съвет: Крийте се от обедното слънце от средата на сутринта до късния следобед, когато можете.

Бонус: Съвременните формули и технологии Ви позволяват да изберете слънцезащита, която работи с Вашето състояние на кожата. Това означава, че можете да избирате без мазнини, матиращи формули, допълнителни омекотяващи формули за суха кожа или химически свободни формули за чувствителна реактивна кожа.

Препоръчва се: Кремове

5. Успокойте свръх-изложената на слънце кожа

Какво: Забравихте слънцезащитния крем, не сте прилагали достатъчно и сте останали дълго време така под слънцето.

Какво следва: За съжаление щетите са нанесени, но не е нужно да страдате от болка! Супер успокояващите ботанически продукти и охлаждащите гелове могат да помогнат за предотвратяване на беленето и намаляване на зачервяването и възпалението.

Как: Нанесете успокояващи балсами в голяма доза върху експонираната кожа, за предпочитане веднага щом забележите, че порозовява.

Предотвратяване: Едно сериозно слънчево изгаряне с мехури удвоява риска от меланом – не забравяйте да си направите ежегоден кожен преглед от лекар и да извършите самостоятелно изследване веднъж месечно, за да откриете ранни предупредителни признаци за карциноми и злокачествен меланом. Погледнете за нов растеж или всяка промяна на кожата.

Препоръчва се: Успокояващ балсам

6. Поправете и лекувайте щетите от слънцето

Какво причинява увреждане на кожата: Ултравиолетовата светлина причинява фотостареене под формата на кафяви петна, груба кожа и бръчки, независимо дали сте изгорили кожата си или не. Когато слънчевата светлина постъпи в контакт с кожата, настъпва каскада от увреждания (включително отстраняване на защитните липиди) причинявайки възпаление, производство на реактивни кислородни молекули, които засягат растежа на здрави клетки и стимулират производството на ензимите разрушаващи колагена.

Какво да направите: Тъмният тен може да е популярен през лятото, но това довежда до увреждане. Бомбардирайте кожата си с анти-ейдж съставки, за да помогнете за отстраняването на всякакви щети, които могат да се появят и допълнително да я предпазите от въздействието на ултравиолетовите лъчи, които причиняват стареенето.

КРЕМОВЕ

МЪЖЕ
39.00 лв.
ПЧЕЛА
39.00 лв.
Изчерпан
49.00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider