Кога антицелулитният крем е ефикасен

Мултимаск антицелулитен крем за тяло

Коремът, бедрата и ханшът са местата, на които хората имат най-много “портокалова кожа”

При всяка жена се появява целулит в един момент от живота ѝ. Каквото и да си говорите с приятелки, трудно ще ги убедите, че вие нямате този проблем. Причината е, че той е все по-често срещан, при това на различна възраст.

Близо 90% от измененията по кожата, свързани с целулита, се наблюдават при жените, но има и много случаи при мъжете. Те са причинени най-често от хормоните, заради структурата на тялото, както и дебелината на кожата и нейните клетки.

Поради съдържанието на липопротеина липаза, при дамите се получават мастни натрупвания на някои места от тялото – например бедрата или седалището. Отпускането на кожата с течение на времето и повишената дехидратация, причиняват целулит най-често след 30-годишна възраст. Той се наблюдава и при недостатъчна грижа за кожата, както и прием на някои вредни храни за по-продължително време.

Какво представлява целулитът?

Коремът, бедрата и ханшът са местата, на които хората имат най-много целулит, но такъв може да срещнем и в задната част на ръцете или подбедриците. На външен вид прилича на нещо подобно на повърхността на портокала, ето защо някои наричат проблема „портокалова кожа“. При него се нарушава структурата на повърхностния слой на кожата – хиподермата, при което се получават така наречените хлътвания. В един момент може да се получи голямо натрупване на отпадни продукти, което да доведе до забавен метаболизъм.

Хормонални изменения, лоша циркулация на кръвта, заседналият начин на живот, неподходящ хранителен режим, както и някои видове алергии, могат да допринесат за увеличаването на целулита.

 
Мултимаск антицелулитен крем за тяло

Антицелулитен крем – ефикасен ли е?

Премахването на целулита е изключително трудно и може да се каже, че е предизвикателство за много жени. Каквито и средства да използват, те най-често могат да го намалят, но не и да го заличат напълно, защото укрепването на съединителната тъкани хидратирането на клетките е сложен процес.

Нанасянето на антицелулитен крем върху определени зони може да помогне за намаляване на „портокаловата кожа“, но ефектът не е дълготраен. Доказано е, че техните съставки като хиалуронова киселина, витамини, флаваноиди, полифеноли, сапонини и други, стягат кожата и тя изглежда по-гладка и хубава. Те допринасят и за задържането на влагата, но не могат да премахнат на 100% мастните натрупвания.

Основната съставка в повечето антицелулитни кремове е кофеинът. Той увеличава притока на кръв към засегнатата зона и може да намали натрупаните мазнини. Някои продукти, в които има и ретинол, могат да са по-ефикасни при целулит, но само ако се използват всеки ден в продължение на поне 6 месеца, което е доста дълъг период и изисква определена инвестиция. От друга страна съставката може да причини дразнене, сухота и зачервяване на кожата.

Има много изследвания за това дали антицелулитните кремове действат. Едно проучване от 2017 г., цитирано от HealthLine показва, че използването на антицелулитен крем носи промяна в състоянието на кожата, но само ако се комбинира с подходяща диета. Според резултатите, този тип козметика повишава ползата от приема на определени храни срещу целулит.

Други изследвания сочат, че кремовете с колаген също са ефикасни, но при по-леки случаи на целулит. Те подобряват еластичността на кожата, но ефектът им не е дълготраен. Ако проблемът се засили, се налага по-честото правене на антицелулитни масажи и терапии.

В един момент мастните депа се уголемяват и колагеновите влакна се нарушават. След натрупването на повече метаболитни отпадъци и лошата циркулация на кръвта, се получава по-тежък целулит, при който кремовете не могат да постигнат желания ефект. Тогава идва ред на по-сериозни процедури като мезотерапия, радиочестотен лифтинг, вакуумен масаж и други.

ОФОРМЯЩИ КРЕМОВЕ ЗА ТЯЛО

АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ

СТЯГАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО

КРЕМ ЗА ОСТЛАБВАНЕ

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider