Защо серумите за лице са толкова полезни?

Мултимаск серуми за лице

Ако са ви посъветвали да прибавите серум към ежедневната си грижа за кожата, но не разбирате какво точно е предназначението му, ще ви запознаем с най-важното за този любим на повечето дами козметичен продукт. Защо, кога и как да го ползвате са въпроси, които не винаги получават ясен отговор. Серумите са едни от най-добрите средства за борба с несъвършенствата, като зачервявания, разширени пори, посивяване и увяхване на кожата на лицето. Тяхната сила се състои в това, че те действат скоростно като попиват мигновено в кожата на лицето ти и проникват дълбоко. За разлика от кремовете и гел кремовете  в състава на серумите са включени по-концентрирани активни съставки с цел по-бързо и ефикасно действие. Това определя и често по-високата им цена спрямо основните кремове.

Те помагат:

  • да се подобри външният вид на кожата и да се получи видим ефект на подмладяване;
  • да се активизира кръвообращението и да се оптимизира работата на мастните жлези;
  • да се нормализира баланса на влагата в кожата и да се отстрани сухотата;
  • да повлияе върху пигментацията и да окаже избелващо действие;
  • да се премахне възпалението и да насити кожата с подхранващи вещества;
  • да се повиши стегнатостта на кожата и да се намали появата на бръчици;
  • да се възстанови еластичността на кожата и за поддържане в тонус;
  • да укрепи кръвоносните съдове и за антиоксидантен ефект;
  • предпазва кожата от негативното въздействие на околната среда.

Серум и крем: каква е разликата?

Разлика има. Серумът е силно концентриран продукт, който съдържа примерно 10 пъти повече биологически активни вещества, отколкото най-ефективните кремове. Резултатът от неговото използване се вижда веднага, защото кожата мигновено получава необходимо количество активни вещества в най-усвояема форма. Обикновено в за основа в серума се използва много голяма концентрация на плодови киселини, както и специални вещества. Тези вещества откриват достъп към дълбоките слоеве на кожата. Активните компоненти на серума, концентрати на натуралните витамини А и Е, както и полезните минерали проникват в тях и оказват своето благотворно действие – съживяват, хидратират, повдигат или оптимизират работата на мастните жлези, в зависимост от това, за каква цел е предназначен серумът.

Какви видове серуми съществуват? Хидратиращи, за блясък и освежаване на кожата на лицето, за борба с акнето, за премахване на различен вид пигментация, при разширени пори, при зачервяване на кожата на лицето, със стягащ ефект.

Хубавото е, че серумите от ново поколение вече не адресират само един проблем. Напротив, мултифункционални са и удовлетворяват всички нужди на кожата.

Как да ползваме серума

Серумът се нанася след почистването и тонизирането на кожата. Благодарение на това, че той е много концентриран, трябва да се използва буквално на капки. Две-три капки се масажират в кожата с леки движения на пръстите. Някои серуми са направени за използване в тандем с крема от същата козметична линия. Кремът се нанася няколко минути след серума, защото той създава защитен слой, който запазва серума от изпаряване. Плюс това съставки взаимно усилват своето действие.

Серумът се нанася един, максимум два пъти дневно – сутрин и вечер в рамките на 10-15 дни. Да се прави подобен курс се препоръчва три-четири пъти в годината. Ако имате наведнъж няколко проблема с кожата, то в рамките на един курс може да се редуват различни видове серуми или да се използват върху различни участъци на кожата едновременно.

За да работи серумът още по-ефективно?

Използвайте правилото: колкото средства за лице и да използвате , започвайте винаги с най-леката текстура, а завършвайте с най-плътната. Затова първо измийте лицето, след това го почистете с тоник. Влажната кожа е по-податлива и е трудно да бъде разтегната. Вземете 2-3 капки от серума и нанесете с леки потупващи движения, за да не разтягате кожата. Избягвайте областта около очите, за нея много концентрираните серуми ще бъдат силни и могат да предизвикат раздразнение. Не се притеснявайте, ако ви се струва, че сте нанесли много малко от серума. Благодарение на високата концентрация той работи отлично и в малки количества. Серумите попиват много бързо, затова след две минути може да преминете към нанасянето на крема. Точково го разпределете по лицето и минете по кожата с потупващи движения.

Използвайте серумите правилно, и — ще се уверите! — кожата ви ще бъде благодарна. И вие ще се убедите в това, че тези козметични средства са способни на много.

Важни особености

Редовното използване на серума дава бърз и видим ефект на подмладяване. Но – внимание! –серумите с подмладяващ ефект в никакъв случай не трябва да се използват за млада кожа. Серумите се борят с очертаващ се процес на застаряване на кожата, което значи, че трябва да започнем да ги използваме примерно на възраст 30-35 години – не по-рано. При това, ако нямате очевидни проблеми с кожата, то не трябва да я мъчите с извънредна грижа и на тази възраст. Използването на серума не изключва всекидневните средства за грижа на кожата – маска, почистваща пяна, гел, тоник и крем.

** Дерматолозите съветват да се придържате към използването на серум и крем от една и съща серия. И то не заради друго, а защото съставките са аналогично подбрани и действието е по-силно. ** Дерматолозите обясняват, че всяка кожа, независимо от степента на омазняване има нужда от овлажняващи продукти (кремове и маски).

СЕРУМИТЕ НА МУЛТИМАСК

 

2 мнения относно “Защо серумите за лице са толкова полезни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider