Вашите 60 години

Открийте експертни съвети за здрава кожа през шейсетте години!

Независимо дали сте през вашите 60г., за да се чувствате спокойни, уверени или секси, грижата за кожата ви все още е от ключово значение, а д-р Мишел Хайнс, директор по формулиране на продукти и глобални изследвания има всички научно подкрепени съвети за красота и факти за грижа за кожата, от които се нуждаете за да изглеждате страхотно и на 60г. в тази последна част от нашата серия Грижи за кожата по десетилетия!

Как се променя кожата ми на 60 години?

Ето няколко от начините, по които кожата ви се променя през 60-те:

• Кожата е по-тънка и по-крехка.
• Обмяната на клетките се забавя, намалява естествения блясък на кожата и води до натрупване на сухи, мъртви кожни клетки по повърхността ѝ.
• Горният слой, епидермисът изтънява и става по-прозрачен, наподобяващ хартия, като бръчките и гънките стават много по-забележими.
Кожата произвежда по-малко мазнини след менопаузата, което затруднява поддържането и хидратирането на кожата и води до сухота.
• Естественото производство на колаген и еластин в кожата е намалено, което води до загуба на еластичност и еластичност на кожата. Това също така задълбочава съществуващите кожни гънки и се появяват нови линии.
• Големи пигментни петна, наричани още старчески петна, също могат да се появят в изложените на слънце участъци от кожата.
• Освен това зоните около челюстта и долната част на лицето започват да увисват поради загубата на колаген и промените в обема на кожата.

Как изглежда една добра рутинна грижа за кожата на 60-те ми години?

За борба с ефектите от стареенето на кожата, последователният режим с нежно почистване, подобрена хидратация и защита от слънцето са по-критични от всякога.

ПОЧИСТВАЩО СРЕДСТВО
Повърхността на кожата е съставена от мастни киселини, които са необходими за поддържане на бариерата за влага. Някои почистващи препарати могат да премахнат тези естествени мастни киселини на кожата, което може да доведе до повишена загуба на влага в кожата. Затова бъдете нежни към кожата си, когато почиствате. Когато почиствате, не забравяйте да използвате почистващ препарат, който оставя кожата хидратирана.

ОВЛАЖИТЕЛ
Хидратирайте кожата си всеки ден, особено веднага след почистване, за да помогнете за възстановяването на бариерата на влагата на кожата. Изберете овлажнители, съдържащи съставки, които да помогнат за намаляване на сухотата на кожата. Изберете дневни кремове със SPF, за да предпазите тънката кожа от ултравиолетовите лъчи. И изберете нощни кремове, съдържащи съставки като ретинол и алфа хидрокси киселини (AHA), за да поддържат протеините на кожата, като колаген и еластин.

СЛЪНЦЕЗАЩИТА
Все още трябва да защитавате кожата си дори на този етап от живота си. Кожата става по-деликатна с напредването на възрастта, така че е по-важно от всякога да предпазваме кожата от увреждане, причинено от слънцето.

ДРУГИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ
Лекият пилинг е ключова стъпка за премахване на мъртвите кожни клетки, които могат да притъпят кожата и да ограничат хидратацията на кожата.
• Идентифицирайте серуми с пептиди за подпомагане на производството на специфични кожни протеини, особено колаген и еластин.
Витамин С и ниацинамид (В3) за намаляване на обезцветяването на кожата.

СЪВЕТ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА: ПОКАЖЕТЕ ЛЮБОВ КЪМ ОЧИТЕ СИ

Тънката кожа около очите се нуждае от хидратиращижкремове формулирани със специфични пептиди, които подпомагат производството на колаген и еластин, за да помогнат за намаляване на бръчките в областта на очите и успокояващи растителни продукти за поддържане на бариерата за влага. Вижте кремът ни със змийска отрова от Мултимаск, уверете се, че използвате безименния си пръст, за да нанесете внимателно продукта и да сведете до минимум дърпането и дърпането.

Как мога да направя бръчките си по-малко забележими – особено около устните?

Докато естественият процес на стареене е неизбежен и често води до бръчки, можете да предприемете стъпки, за да сведете до минимум въздействието върху кожата. С напредване на възрастта линиите и бръчките са по-изразени по челото, между веждите и около устата. Вертикалните линии около областта на устните са резултат от прости неща като усмивки и смях, които могат да разтягат кожата, което води до изпъкнали гънки с течение на времето. В допълнение, факторите от начина на живот като тютюнопушене и излагане на слънце могат да увеличат шансовете за развитие на бръчки около устата при повтарящи се мускулни движения. За да намалите видимите бръчки около устните си, просто удължете ежедневната си грижа за кожата.

Забелязах, че кожата ми става по-суха с напредването на възрастта. Кой е най-добрият начин да я поддържам хидратирана?

С остаряването на кожата тя става по-тънка и по-податлива на загуба на влага и външни дразнители. Когато се къпете, не забравяйте да използвате топла вода, а не гореща. Горещата вода може да лиши кожата от естествени масла, което може да допринесе за изсушаване ѝ Нанасяйте кремообразен овлажнител формулиран за суха кожа, поне два пъти на ден, за да заредите кожата с “влага” и използвайте серум за лице през нощта, за да придадете на кожата здрав блясък.

Грижа за кожата за шестдесет и нещо

Ако сте на 60 и искате да изберете най-добрия режим за вашата кожа или просто трябва да поръчате отново любимия си овлажнител, свържете се  ✆ 0878 944 338 с консултант на Мултимаск! 

Става въпрос за жени. Става въпрос за красота. Време е.
Присъединете се към нашия имейл бюлетин за нови видеоклипове, съвети за грижа за кожата, кодове за отстъпки и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

📞 БЪРЗА ПОРЪЧКА
close slider